fbpx skip to Main Content

Margrethe Vestager og EU-Kommissionen stopper danske hjælpepakker

Af Åge Staun, Næstformand for Folkebevægelsen mod EU

EU-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen, har uden at ryste på hånden annulleret det danske folketings demokratiske beslutning.

For at opretholde indenrigsflyvningerne til yderområderne i Danmark, blev en støttepakke vedtaget af et bredt forlig i juni, men blev senere underkendt af EU-Kommissionen.

Det har bevirket, at Flyselskabet DAT har set sig nødsaget til at indstille flyvningerne mellem Karup og København, foreløbig til den 2. januar. Antallet af flyvninger mellem Bornholm og København og flyvninger mellem Aalborg og København er samtidig reduceret kraftigt.

DAT’s direktør Jesper Rungholm er dybt skuffet og føler sig svigtet og udtaler i en pressemeddelelse fra DAT – ”Vi blev lovet en støtte til indenrigsflyvning med tilbagevirkende kraft fra 1. august og agerede efter dette, men vi fik bare en lang – meget lang – næse”.

Hvordan er vi som en demokratisk nation, kommet så lang ud, og havnet i en situation, hvor vi ikke engang i en krisesituation, der ikke er set magen til i mandsminde, kan være herrer i eget hus.

Vores folketing vedtager en støttepakke til luftfarten, der bl.a. har til formål at opretholde vigtige forbindelser i hele landet, men den arrogante elite i Bruxelles, ser ikke yderområderne som Vestjylland og Bornholm, som værende af betydning, og annullerer det danske folketings beslutning om støtte til de små luftfartsselskaber.

Der er derimod ingen begrænsninger, når det gælder de store internationale flyselskaber, der har fået milliardstøtte stillet i udsigt. Det er jo selvfølgelig også de selskaber, der skal fragte embedsmænd og parlamentsmedlemmerne til de ”vigtige” møder i Bruxelles og andre hovedstæder.

Hvornår vågner vores egne folketingsmedlemmer op? Kan de slet ikke se at de stort set er sat helt ud af spillet, og har foræret demokratiet og det danske folkestyre til en flok buekrater i Bruxelles.

Hvor må det være flovt, for rettænkende folketingsmedlemmer og se sig selv blive behandlet på denne måde, at de finder sig i det, er mig en gåde.

Folkebevægelsen mod EU kæmper dagligt for at få magten tilbage til det danske folketing. Lad os få en DAXIT – afstemning hurtigst muligt, og følge briterne ud af det morads som EU har udviklet sig til.

En version af dette indlæg blev bragt i Jyllands-Posten d. 15-10-2020

Back To Top