fbpx skip to Main Content

Massive EU-dikterede nedskæringer rammer Irland

Den irske regering har nu fremlagt detaljerne i den nedskæringspakke, der skal sikre at Irland for fremtiden lever op til krav fra EU og IMF.

Pakken, der indeholder en massiv liste af nedskæringstiltag betyder, blandt andet en sænkning af mindstelønnen, som i Irland i dag er på godt 65 kroner i timen, øget beskatning på arbejde, store stigninger i brugerbetaling for studerende, pensionsforringelser, og massive nedskæringer i det offentlige, herunder sundhedsvæsnet. Nedskæringerne menes at ville betyde fyring af over 24.750 ansatte i den offentlige sektor.

EU-kommissionen har proklameret, at planen vil blive revideret hvert år, men at justeringer, der betyder øget forbrug skal ledsages af foranstaltninger for at skære tilsvarende beløb andetsteds.

Talsmand for økonomikommissær Olli Rehn forklarede således, at udsigterne til en årlig revidering af planen betyder, at elementer i nedskæringsplanen ikke er “mejslet i sten”, men tilføjede dog samtidig, at kun EU’s finansministre har magt til at ændre i fristen for, hvornår Irland skal kunne overholde de økonomiske krav for euroen.

Således vil en eventuel ny regering have mulighed for at sætte deres præg på planen næste år, men ikke kunne ændre på nedskæringspakken størrelse.

Nedskæringspakken fremlægges samtidig med de irske banker kan se frem til massive kapitalindsprøjtninger fra EU og IMF.

Læs mere på IrishTimes.com – klik her

Back To Top