fbpx skip to Main Content

Mere union skal stoppe krisen

I disse dage drøfter EU’s ledere, hvordan krisen kan løses. Euro-obligationer og mere magt til Den Europæiske Centralbank er blandt løsningsforslagene, men Tysklands regering har udtalt modstand mod begge initiativer. Derimod ser den tyske forbundskansler, Angela Merkel, gerne en snarlig traktatændring, der skal lægge grundstenen for en finanspolitisk union.

Og blandt de danske EU-parlamentarikere møder Merkels traktatændringsforslag opbakning. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

– Jeg er med hele vejen.

Sådan svarer EU-parlamentariker for SF, Margrethe Auken, på spørgsmålet om mere finanspolitisk samordning i EU.

– Jeg kan ikke udelukke, at det ender med strammere kontrol og styring fra EU, og det vil jeg ikke være ked af, for jeg har meget svært ved at se alternativet, siger Auken til Nordjyske Stiftstidende.

Også venstres EU-parlamentariker, Anne E. Jensen, ser mere union som den eneste løsning.

– Svaret er øget integration, for alternativet er opløsning og uanset hvad, så er omkostningerne større ved det, siger Anne E. Jensen til Nordjyske Stiftstidende.

I Folkebevægelsen stiller Søren Søndergaard sig uforstående overfor Venstres og SF’s begejstring for udsigten til mere union og finanspolitisk samordning.

– Den politik, der bliver ført, er en kombination af fundamentalistisk markedsliberalisme og tysk sparsommelighed, udtaler Søren Søndergaard til Nordjyske Stiftstidende.

For Folkebevægelsen er et eurosammenbrud ikke et skrækscenarium, men derimod en mulighed for landene til at få deres økonomiske frihed. Folkebevægelsen står dog – ifølge Nordjyske Stiftstidende – stort set alene med den holdning i Bruxelles, hvor det store flertal sværger til mere union.

Back To Top