fbpx skip to Main Content

Miljøsvin skal holde oplæg om miljøet til Kommissionens “Green week”

Landbrugsfirmaer, der udrydder biodiversitet med deres plantager og læskedrikproducenter, der forurener jord, grundvand og udtømmer drikkevandslagrene. Firmaer som disse skal holde oplæg om, hvordan man kan tjene penge på biodiversitet, når EU-kommissionen afholder sin miljøuge, “Green week”.

Det er EU-kommissionen, der har valgt at multinationale firmaer kan betale sig til fremtrædende pladser ved debatarrangementerne til “Green week”.
Men firmaerne kan derved forme debatten, protesterer 35 organisationer, der har sluttet sig sammen for at klage til EU-kommissionen.

Det er pro-EU tænketanken, “Friends of Europe”, der som en del af et sponsorat har fået lov til at bestemme, at tænketankens bidragsydere bliver repræsenteret i debatterne. “Friends of Europe” forsvarer sig med, at de vil lade alle komme til orde i debatten, firmaer som frivillige organisationer.

Det er upassende, når man som Coca-Cola, senest i år er blevet dømt for at forgifte jord og vand, at man så skal holde foredrag om miljøbevidsthed, siger sammenslutningen blandt andet i et klagebrev.

Læs mere her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top