fbpx skip to Main Content

Mindeord: Kristen Touborg

Kristen Touborg, som var medlem af Folketinget for SF og modtager af Folkebevægelsen mod EU’s Træskopris, døde i sidste uge ved en tragisk ulykke. Vi bringer her et mindeord af Touborgs partifælle, Jørgen Grøn, der også er medlem Landsledelsen i Folkebevægelsen.

Kristen Touborg på talerstolen under Nordisk Råds session i Stockholm i 2009. (Foto: Johannes Jansson /norden.org / Wikimedia Commons)

Af Jørgen Grøn, medlem af SF og medlem af Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU

Jeg blev chokeret og meget trist til mode, da jeg hørte, at min gode partikollega, Kristen Touborg, var omkommet i en trafikulykke.

Jeg har altid værdsat Kristen rigtig meget, fordi han var “ægte”, ærlig, redelig og talte til folks hjerter. Han var klar i sin tale (selvom det var på vestjysk).

Han var stærkt medvirkende til, at SF gik fra at være et storbyparti til at være et parti for alle dele af landet, fordi han som rollemodel viste, at en jysk bonde også kunne være SF´er.

Kristen sad i Folketinget for SF fra 1994-2011, og han sad ligeledes i Lemvig Byråd for SF 1978-1998. Han var han medlem af SF’s hovedbestyrelse fra 1990 og af SF’s Forretningsudvalg 1992-1994.

Kristen stod fast på sine holdninger, også når det ikke var så velset i dele af partiet. Han stod især fast på sin kritiske holdning til EU. I 2008 gik han således imod SF’s officielle linje og stemte nej til Lissabon-traktaten i Folketinget.

Kristens EU-kritiske holdning var årsagen til, at Folkebevægelsen mod EU gav ham sin Træskopris, som gives til en person, der står fast på sine synspunkter.

Med Kristen Touborgs bortgang har vi mistet en person, der har været med til at skabe respekt om vores folkestyre.

Æret være hans minde.

Back To Top