fbpx skip to Main Content

Mod gensplejset føde

Bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten 28. juli 2010

Ifølge EU’s “Eurobarometer-undersøgelser” er et klart flertal af EU-borgerne imod gensplejsede fødevarer og afgrøder (GMO).
Jævnligt hører vi, at modstanden bare bygger på frygt. Men måske er der snarere tale om intuition? Desuden påpeger også mange forskere farerne ved GMO-afgrøder. Flere af dem er tilmed blevet realiteter, såsom RoundUp-resistent superukrudt i marker med “RoundUp Ready” GMO-afgrøder.

Intuitionen bekræftes, når den mødes af arrogance. Seneste eksempel er, at EU-Kommissionen nu vil omgå denne skepsis med et forslag, der »lader det være op til det enkelte medlemsland«, om det vil sige ja eller nej til en given GMO-afgrøde, når den først er forhåndsgodkendt af Unionens fødevaremyndighed EFSA. Imidlertid levner forslaget kun landene etisk grundlag for at sige nej til en given GMO-ansøgning, ikke sundhedsmæssige eller miljømæssige grundlag.

Det er ikke selvbestemmelse. Og hvad blev der af EU’s påståede forsigtighedsprincip? Folkebevægelsen mod EU opfordrer politikerne til at følge miljøbevægelsernes, deriblandt Greenpeace’s, modstand imod EU-forslaget.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top