fbpx
skip to Main Content

Nej-flertal over alt i Norge

I weekenden offentliggjorde de norske dagblade Nationen og Klassekampen analysevirksomheden Sentios meningsmåling for november, der bekræftede tendensen til solidt flertal mod norsk EU-medlemskab.

62,2 pct. siger nej, mens kun 28,6 pct. støtter medlemskabet. Flertallet mod EU i de norske meningsmålinger har holdt sig uafbrudt i fem og et halvt år. Der er nu nej-flertal blandt mænd og kvinder, i alle geografiske områder og aldersgrupper og blandt alle partiers vælgere – inklusive det konservative Høyre. Flertallet er også i alle indtægtsgrupper – undtagen gruppen med en årsindtægt på over en million, hvor der er død løb, fortæller Klassekampen.

Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard, der sidste weekend deltog på norske Nei til EUs landsmøde, erkender en vis grad af misundelse i sin blog:
– Nei til EU og bevægelsens 30.000 medlemmer har en stor andel af æren for, at der nu i 67 måneder i træk ”“ næsten 6 år ”“ har været NEJ-flertal i den norske befolkning, skriver han bl.a. og slutter af med:
– Vi må kort sagt kræve norske tilstande!

Læs også…
Sørens blog – klik her!
Nei til EUs hjemmeside – klik her!
Artikel i avisen Verdens Gang – klik her!

Back To Top