fbpx skip to Main Content

– Nej til blankocheck til traktatforhandlinger!

Et flertal i Folketingets Europaudvalg gav fredag morgen regeringen mandat til at indgå i forhandlinger om traktatændringer på EU-topmødet i Bruxelles i næste uge. Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti stemte imod. Folkebevægelsen mod EU kritiserer flertallet i Folketinget for at give regeringen mandat til traktat-forhandlinger, som handler om at give EU mere magt.

– Det som Angela Merkel og eliten i EU har på dagsordenen er mere magt til EU, så Bruxelles blandt andet kan bestemme over nationale finanslove. Den seneste tid har vist, at det ikke er det, der er brug for. Der er derimod brug for, at få en hjælpemekanisme til lande, som ønsker at forlade euroen, udtaler Folkebevægelsens EU-parlamentariker, Søren Søndergaard, og påpeger, at den tyske forbundskanslers forslag også vil forstærke det demokratiske underskud i EU.

– Det her viser, at endnu mere magt gradvist overføres til EU. Derfor kræver Folkebevægelsen folkeafstemning om enhver ændring af traktaten, slår Søren Søndergaard fast og bemærker, at S og SF tilsyneladende ikke engang vil sætte fagbevægelsens krav om en social protokol til traktaten på dagsordenen under forhandlingerne.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top