fbpx skip to Main Content

Nej til EU’s sparekrav

LO og en række fagforbund har indkaldt til demonstration imod VKOs EU-ønskede sparepakke i dag tirsdag den 8. juni kl. 16.30 på Christiansborg Slotsplads.
En time inden da – dvs. kl. 15.30 – har Danske Studerendes Fællesråd og studenterrådet ved Københavns Universitet indkaldt til demonstration imod samme pakke på Frue Plads i København.
Styrelsen i Folkebevægelsen mod EU vedtog nedenstående udtalelse om pakken på sit møde søndag den 30. maj…


Udtalelse fra Styrelsen i Folkebevægelsen mod EU:

Regeringen har fremlagt et omfattende spareprogram og begrunder det med, at det kræves af EU. Men EU har ingen ret til at stille sådanne krav til Danmark. Det skyldes, at vi seneste ved afstemningen i 2000 sagde nej til at indføre euroen i stedet for kronen.

Takket være dette nej slipper Danmark også for at stille 50-60 milliarder kroner til rådighed ”“ ikke for den græske befolkning, men for de tyske og franske banker, der har spekuleret i græske statsobligationer.

Folkebevægelsen mod EU forstår ikke, at regeringen og Dansk Folkeparti har så travlt med at sætte EU’s stabilitetspagt over den danske befolknings interesser. Vores økonomiske politik skal ikke dikteres fra Bruxelles, men bestemmes ud fra det danske samfunds behov.

Sig nej til EU og EUs sparekrav!


Hent udtalelsen som løbeseddel – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top