fbpx skip to Main Content

NGO kritiserer EUs indsats ved COP19

Flere førende NGOer udvandrede i torsdags fra klimatopmødet, COP19, i Warszawa. De proklamerede at en håndfuld lande, med Polen i spidsen, truer med at afspore en fremtidig global aftale. Verdensnaturfonden udsendte sammen med bl.a. Oxfam International og Greenpeace, en fælles erklæring der fordømmer klimaforhandlingerne i Warszawa som en farce.

Et af hovedtemaerne til klimatopmødet var på forhånd udråbt til at være øget finansiering til de fattige landes indsats mod klimaændringer. De rige lande havde allerede finansieret perioden 2010-2012 og lovet finansiering igen fra 2020. Derfor forventede flere u-lande at finansieringen ville fortsætte fra 2013-2020. Men det blev til en klar afvisning for dette fra de rige lande.

På baggrund af dette møder EU kritik fra flere NGOer; “Det er dybt utilfredsstillende, at de rige lande – inklusive EU – ikke har villet indgå en klar aftale om den forventede finansiering i perioden 2013-2020”, udtaler Mattias Söderberg fra Folkekirkens Nødhjælp til u-landsnyt.dk.

Læs mere om klimatopmødet på: http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/24-11-13/danske-ngoer-historisk-d-rligt-resultat-p-klimatop

Back To Top