fbpx skip to Main Content

Nobelprismodtager advarer mod EU-nedskæringer

Joseph Stiglitz, økonomiprofessor ved Columbia University og modtager af Nobelprisen i økonomi, advarer i den irske radiostation RTE Radio om, at gældsplagede lande i EU risikerer at falde tilbage i recession. Det fortæller nyhedsportalen Bloomberg.com.
“Hovedløse nedskæringer i investeringerne med stort udbytte, kun for at have få billedet af budgetunderskuddet til at se bedre ud, er virkelig dumt”, siger Stiglitz.

Double-dip
Endnu en økonomisk nedtur – eller direkte oversat: Dobbelt dukkert.
”Som vi ser det, er double-dip, at vi får en ny recession – altså først recession, så positiv økonomisk vækst, og så recession igen”, har seniorøkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Danske Bank forklaret til Børsen.

EU har optrappet bestræbelserne på at reducere medlemslandenes underskud til under euro-reglernes grænse på 3 procent af bruttonationalproduktet (BNP) efter den græske krise tidligere på året svækkede investorernes tillid til eurozonen. Mens økonomien voksede med den hurtigste hastighed i fire år i andet kvartal, er inddrivelsen viser tegn på svækkelse.
“Fordi så mange i Europa fokuserer på det kunstige mål om et budgetunderskud på højst 3 procent af BNP, hvilket er urealistisk og bygger på kun at se på den ene side af balancen, er der en risiko for, at Europa vil gå ind i en double-dip”, siger professor Stiglitz


Læs mere på Bloomberg.com ”“ klik her!

Back To Top