fbpx skip to Main Content

Nobels fredspris til EU er en joke

Her til formiddag er det blevet offentliggjort, at EU skal have Nobels Fredspris. Det kalder EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard, for ”årets joke”.

– EU har tre af verdens største våbeneksportører og har utallige gange godkendt våbensalg til lande, som undertrykker deres befolkning. Og nu får den militariserede Union så en fredspris, udtaler Søren Søndergaard.

– Helt ironisk bliver det, når prisen skal uddeles i Oslo. En by der har lagt ramme om fredsforhandlinger mellem for eksempel Israel og Palæstina, borgerkrigen i Sri Lanka og konflikten i Colombia. Konflikter, hvor EU altid har taget parti for undertrykkerne og bl.a. begunstiget dem med særlige gunstige samarbejdsaftaler.

– Nobelkomitéens fredspris til EU må være indenrigspolitisk begrundet. Nemlig et forsøg på at gøre EU mere populært i Norge, hvor over 80 procent af befolkningen er modstandere af norsk EU-medlemskab og hvor der er færre, som tror på EU, end på UFO’er, siger Folkebevægelsens EU-parlamentariker og konkluderer:

– Fredsprisen til EU er simpelthen årets joke.

Læs også:
Nei til EU i Norge: Nobels fredspris til EU er absurd

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Back To Top