fbpx skip to Main Content

Norge græder over Tore

NRK.NO: [uddrag] Søndag har ungdom og pårørende vært samlet i ungdomshuset i Valestrand i Osterøy kommune, Tore Eikelands hjemby.

Klokken 11.45 kom bekræftelsen de frygtede, Tore er død. Meldingen kom fra statsminister Jens Stoltenberg, da han holdt sin tale i Oslo Domkirke.

“En anden som er gået bort er Tore Eikeland. Lederen af AUF i Hordaland, og en af vores mest talentfulde ungdomspolitikere. Jeg husker, han fik hele landsmødet til at juble, da han holdt et engageret indlæg mod EUs postdirektiv, og vandt. Nu er han død. Borte for altid. Det er ikke til at begribe”, sagde Stoltenberg

Søndag eftermiddag er der mange til stede i ungdomshuset i Valestrand. Det er fuldt hus. Mange står og holder om hinanden, mange græder. Der spilles rolig musik inde i forsamlingslokalet. Ellers er det stille og tavst.

Ordfører for Arbeiderpartiet i Osterøy kommune Kari Foseid Aakre var en nær ven af Tore Eikeland.
– Tore var en hædersmand. Han var meget talentfuld, en af de mest solide unge, jeg har mødt, sier Aakre.
– Tore afsluttede gerne sine indlæg på rim. Så sa han altid til sidst “og det var forfatteren selv som læste”. De ord vil for altid være Tore’s, siger Aakre grådkvalt.

Læs det hele på nrk.no – [klik her!
->http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7725379] Se og hør Tores tale om EUs postdirektiv på Arbeiderpartiets landsmøde – klik her!


– Der findes ingen undskyldning for overlagt mord på uskyldige civile. Derfor deltog jeg også i mindearrangementet foran den norske ambassade i København lørdag aften. Jeg synes, vi må vise vores solidaritet med alle dem, som er direkte ramt, deres pårørende og venner, skriver Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU, i bloggen på hans hjemmeside.
– Det gælder også i forhold til vores EU-kritiske venner i Norge. Blandt de dræbte AUF’ere på Utøya var også nogle, som gennem en aktiv indsats på Arbeiderpartiets kongres i april, vandt flertal for et nej til EU’s postdirektiv. Et flertal som betød, at Norge på dette område nu har nægtet at underordne sig EU, men i stedet sat den almindelige befolknings interesser i centrum.
– Trods tragediens omfang har det været opmuntrende at opleve, hvor velovervejet reaktionen har været fra de dominerende dele af den norske offentlighed. ”Vores svar på terror og vold skal være mere demokrati og mere åbenhed”, har det lydt igen og igen. Med det svar er den rigtige kurs sat ”“ ikke bare for Norge, men også for alle os andre.

Læs hele Sørens blog – klik her!
Læs også nyheden “Terror i Norge er angreb på demokratiet” – klik her!Back To Top