fbpx skip to Main Content

Norsk modstand mod EUs postdirektiv

EU bliver et varmt emne, når det socialdemokratiske norske regeringsparti Arbeiderpartiet holder landsmøde den 7.-10. april. Det er ikke mindst med hensyn til EUs forslag til direktiv om liberalisering af postvæsenet, at den EU-positive partileder, statsminister Jens Stoltenberg, kommer til at sige nej til EU.

En ny meningsmåling viser, at 55 pct. af befolkningen i Norge siger nej til direktivet, som kun 15 pct. vil have indført i Norge.
En anden ny undersøgelse viser, at 56 pct. af Arbeiderparties kommunale politikere vil have regeringen til at bruge sin reservationsret overfor direktivet, mens kun 14 pct. siger ja til det. 11 af partiets 19 amtsafdelinger har opfordret til et nej til direktivet.
Modstanden er også markant hos andre norske partiers kommunalpolitikere: 84 pct. hos Socialistisk Vensterparti (svarer til SF), 78 pct. hos Senterpartiet (svarer til de radikale), 61 pct. hos Kristeligt Folkeparti, 60 pct. hos Venstre og 49 pct. hos Fremskridtspartiet (svarer til DF). Kun hos Højre (svarer til de konservative) støtter et flertal direktivet 39 pct. for og 19 pct. imod).

Det norske postforbund Postkom har vurderer, at direktivet vil betyde dyrere og dårligere postservice og bakkes op i sin modstand af en samlet norsk fagbevægelse.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top