fbpx skip to Main Content

Ny fremgang for norsk nej-side

NORGE: Nej-siden har igen øget forspringet i EU-striden efter nogle måneder, hvor ja-siden har haft mindsket afstand. December-målingen, som Sentio Research har foretaget for aviserne Nationen og Klassekampen, viser, at 49,2 pct. siger nej til EU-medlemskab, mens 38,8 pct. siger ja. For nej-siden betyder det en framgang på 2,8 pct. fra november. Ja-siden er gået 0,6 pct. tilbage. Målingen er den 57. i træk med nej-flertal.

Etter snart fem år med nej-flertal i meningsmålingerne regner formanden for Nei til EU i Norge Heming Olaussen ikke med, at ja-sidens strateger er har den store lyst til en ny EU-kamp.
– Som Jens Stoltenberg (den norske statsminister, red.) selv har sagt, så opsøger han ikke nederlag, konstaterer Olaussen i avisen Nationen.
Olaussen vurderer, at EU s møde at vælge præsident og udenrigsminister på har bidraget til at styrke EU-modstanden i Norge.

30.000 medlemmer
Udover meningsmålingen har Heming Olaussen og Nei til EU også fået en anden julegave.
”“ Vi passerede 30.000 medlemmer på selveste juleaften. Det viser, at Nei til EU er en livskraftig og stærk organisation, siger Olaussen til Akershus Amtstidende. Organisationen har nu nået sit højeste medlemstal siden Norges sidste EU-folkeafstemning i 1994.
”“ Vi har hftt en jævn stigning i antal medlemmer siden 2005. Nu passerer vi et nyt niveau og er Norges tredie største politiske organisation, konstaterer Olaussen.


Læs mere hos…

Nationen – klik her!
Akershus Amtstsidende – klik her!
Nei til EU – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top