fbpx skip to Main Content

Ny græsk regering nægter at godkende TTIP

En regering, hvor Syriza er i front, vil aldrig nogensinde ratificere TTIP.

Så kontant lyder meldingen fra Georgios Katrougkalos, der er tidligere medlem af EU-Parlamentet for Syriza og nu en del af den nye græske regering, hvor han er blevet såkaldt viceminister for administrative reformer.

Dermed fastslår Georgios Katrougkalos også, at den græske regering vil bruge sin vetoret til at slå den nuværende TTIP-aftale ned.

“Jeg kan forsikre alle om, at en regering, hvor Syriza er i front, aldrig nogensinde vil ratificere aftalen. Og det er en stor gave. Ikke kun for den græske befolkning, men for alle europæere,” siger Georgios Katrougkalos til nyhedsmediet EurActiv.

Syrizas regeringspartnere, Anel, er ligeledes modstandere mod TTIP-aftalens nuværende form og indhold og det er derfor sandsynligt, at den græske regering vil afvise TTIP med mindre indholdet i aftalen ændres markant, skriver EurActiv.

Syriza-regeringen har to muligheder for at blokere TTIP-aftalens endelige ratificering. Først skal aftalen nemlig accepteres af alle medlemmer i Rådet. Det er første mulighed. Dernæst skal aftalen sendes ud til alle nationale parlamenter, der også skal godkende aftalen. Og det er Syrizas mulighed nummer to for at skrotte TTIP.

Back To Top