fbpx skip to Main Content

Ny kampagne: EU ud af kommunerne!

Folkebevægelsens aktive satte på weekendens landsmøde gang i en ny kampagne som skal oplyse om EU’s indflydelse på velfærden i kommuner og regioner.

EU UD AF KOMMUNERNE! AFSKAF BUDGETLOVEN! DET ER VORES VELFÆRD! Budskabet var klart fra deltagerne på Folkebevægelsens landsmøde i weekenden.

EU skal holde nallerne fra vores kommuner og regioner!

Det er hovedbudskabet i en ny minikampagne, som Folkebevægelsen mod EU’s lokalkomitéer den næste måned er i sving med over hele landet.

Kampagnen, der blev søsat på Folkebevægelsens landsmøde i weekenden, har til formål at sætte fokus på EU’s indflydelse på velfærden i kommuner og regioner. Det skal ske frem mod kommunal- og regionsvalget 21. november,

“Velfærdsnedskæringerne fylder rigtig meget i kommunalvalget, men de færreste ved, at EU faktisk spiller en utrolig stor rolle i det. Det vil vi gerne skabe opmærksomhed omkring,” siger Rina Ronja Kari, der sidder i EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

EU’s indflydelse sker især gennem Finanspagten, som i Danmark er udmøntet i den såkaldte Budgetlov. Budgetloven lægger lofter over udgifterne i kommuner, regioner og stat. Det er den, kommunerne for eksempel gang på gang henviser til, når de ikke kan bruge flere penge på velfærd, selvom behovet stiger.

>> LÆS OGSÅ: “Sådan påvirker EU velfærden”

Folkebevægelsens mange lokalkomitéer kræver EU ud af kommunerne på mange måder. Du kan også være med! Her er et par idéer til hvad du kan gøre:

 1. Del video: Vi har lavet en infovideo, der beskriver EU’s indflydelse på velfærden.
  >>
  Del videoen på Facebook her!
 2. Bestil plakat: Vi har også lavet en plakat, der forklarer, hvordan EU påvirker velfærden. Plakaten er lavet til at hænge på fagforeningskontoret, arbejdspladsen, skolen, toiletdøren eller andre steder, hvor folk har tid til at fordybe sig og blive klogere!
  >> Bestil plakaten gratis her: fb@folkebevaegelsen.dk
   
  >> Download plakaten her
 3. Bestil flyers: Vi har også lavet løbesedler med temaet EU ud af kommunerne, der kan deles ud i dit lokalområde.
  >> Bestil flyers gratis her: fb@folkebevaegelsen.dk 

  >> Download flyers her
 4. Kom til debatmøde: Amager lokalkomité inviterer til debatmøde om EU i kommunerne med blandt andre Rina Ronja Kari og socialedemokraternes gruppeformand på Rådhuset. Kom og bliv klogere eller grib teten og lav dit eget debatarrangement!
  >> Læs mere om debatmødet her

 

Back To Top