fbpx skip to Main Content

Ny norsk nej-rekord

De norske dagblade Nationen og Klassekampen har offentliggjort en ny meningsmåling fra analysevirksomheden Sentio, som viser fortsat fremgang for modstanderne af norsk EU-medlemskab. 66,1 pct. siger nej til EU, mens kun 25,3 pct. siger ja.

Indenfor stort set alle aldersgrupper og politiske partiers vælgergrupper er der nej-flertal. Kun i det konservative Høyre er der et beskedent flertal for EU, som 47 pct. af deres vælgere siger ja til, mens 44 pct. siger nej.

“Jonas Gahr Støre ”” bare glem det”, siger formanden for Folkebevægelsens norske søsterorganisation Heming Olaussen, da han ser at 68 pct. af det socialdemokratiske regeringsparti Arbeiderpartiets vælgere siger nej til EU.
Jonas Gahr Støre er EU-begejstret socialdemokratisk udenrigsminister, som fortsat har indmeldelse på dagsordenen. Hans partiformand, statsminister Jens Stoltenberg mener derimod slet ikke, at medlemskab er aktuelt, selvom han også er tilhænger.

“EUs svar på krisen er flere nye millioner arbejdsløse og nedskæringer i lønninger. Det er som europaforsker og medlem af regeringens EØS-udvalg, Kate Hansen Bundt, har sagt: For flere og flere fremstår EU som velfærdsstatens bøddel. Og er der noget nordmænd brænder for, er det netop velfærd”, siger EU Heming Olaussen til Nationen.

Læs mere hos…
Nationen – [klik her!
->http://www.nationen.no/2010/07/19/politikk/eu/meningsmaling/6069601/] Nei til EU – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top