fbpx skip to Main Content

Ny rapport: EU kan skabe flere jobs i grønt budget

Af Sine Sola Olesen

Analysen bygger på tidligere arbejde af UNEP (United Nations Enviroment Programme) og viser at infrastrukturer og miljøprogrammer kan skabe beskæftigelse til en lavere pris en den nuværende politik.

Resultaterne viser at en 1 milliard euro målrettet investeret, vil kunne skabe omkring 52.700 arbejdspladser inden for vedvarende energi, eller 25.900 i energibesparelses sektorer (hovedsageligt indenfor byggeri). Samme investering i den fælles landbrugspolitik, ville kun skabe 6.200 jobs.

På vegne af den miljømæssige koalition, sagde Hr. Sébastien Godinot, cheføkonom ved Verdensnaturfonden European Policy Office, ”politikerne er nødt til at indse, at ved at integrere grønne investeringer i det næste EU-budget, kan vi skabe flere arbejdspladser og stadig nå vores strategiske mål.”

Han fortsatte, ”I denne spare tid, kræver borgerne, at hver eneste cent, de bidrager til EU-budgettet, arbejder hårdere og giver mere for Europa. Det nuværende budget er at støtte aktiviteter, der er modstridende til vores politiske mål. Hvor er logikken i det?”

Hr. Falai Shang, Senior Economist ved UNEP Green Economy Intiative siger, ”Resultaterne giver tiltrængt analyse for EU-politikerne til at styrke motoren på jobskabelse.” På trods af at bruge næsten 1 billion euro i sidste budget-periode, har EU aldrig gennemført en cost benefit-analyse i forhold til jobs. Selv på nationalt plan er indvirkningen på beskæftigelsen ukendt.

Rapporten blev bestilt af en alliance af førende miljø-ngo’er og udgivet i Europa-Parlamentet til et publikum af medlemmerne.

Back To Top