fbpx Skip to content

3,263,920 underskrifter imod TTIP er indsamlet forgæves

Onsdag d. 7. oktober modtog EU-kommissionen det største antal indsamlede underskrifter til et borgerinitiativ nogensinde.

EU’s borgerinitiativ blev indført med Lisabon traktaten og var et forsøg på at gøre op med det demokratiske underskud i EU.

Kort fortalt går EUs borgerinitiativ ud på, at hvis en eller flere borger indsamler mindst 1.000.000 underskrifter i mindst 7 forskellige lande, så skal EU-kommissionen tage sagen op.

Borgerinitiativet er dog aldrig blevet nogen succes, og står nu snarer som en skamstøtte over det demokratiske underskud. Ikke fordi borgerinitiativet ikke bliver brugt af borgerne, men fordi EU kommissionen indtil videre har ignoreret stort set alle borgerinitiativer.

EU-kommissionen har eksempelvis tidligere afvist borgerinitiativerne: “imod ondskab mod dyr”, “for solidaritet”, “mod Atomkraft”, “imod tyrefægtning” samt initiativet for helt “at afskaffe EU-parlamentet og afholde folkeafstemninger i alle medlemslande og listen er længere endnu.

TTIP-underskrifter ryger i skraldespanden
Hver gang er svaret, at initiativet ikke ligger inde for rammerne af borgerinitiativet. Nu venter så samme skæbne for “STOP-TTIP”, som på forhånd har fået et “nej tak” fra EU-kommissionen.

EU-kommissionen foretog ellers en evaluering af borgerinitiativet i foråret, som skulle munde ud i forbedringer. Resultatet blev en opdatering af indsamlingssoftwaret på EU-kommissionens hjemmeside og en ny vejledningsformular.

Udkommet er ikke overraskende ifølge Folkebevægelsen mod EUs MEP, Rina Ronja Kari:

“Det er jo pinligt men desværre typisk. EU-kommissionen får altid det samme tågede blik i øjnene, når man taler demokrati med dem. Det er, som om de har hørt om det, men aldrig helt har forstået det” siger hun og fortsætter:

“Den folkelige modstand mod TTIP er enorm. Det vidner de over tre millioner indsamlede underskrifter om. Men EU-kommissionen gør, som de plejer, nemlig at ignorere hver eneste europæer, som har taget sig tid til at vise sin modstand mod TTIP,” siger Rina Ronja Kari.

Back To Top