fbpx Skip to content

Åbningstalen: Bankunion uden folkeafstemning?

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt traditionen tro den officielle åbningstale i dag ved Folketingets formelle åbning. I talen forsøgte hun bl.a. at sælge sin indsats som formand for EU i det første halvår i år med ordene: ”Under det danske formandskab blev der vedtaget en finanspagt, som styrker europæisk økonomi. Og en vækstpagt, der skaber flere arbejdspladser. Vækstpagten var en dansk mærkesag”.

– Er eurokrisen overstået? Er beskæftigelsen steget? Nej, ingen af delene. Tværtimod er der nu tvivl om, hvor pengene til den såkaldte vækstpagt overhovedet er blevet af. I realiteten har hun bare bundet Danmark tættere til en euro-stat, som befolkningen ikke ønsker og som giver en langt strammere EU-kontrol med deltagerlandenes økonomiske politik, siger Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Men hendes ordvalg omkring diskussionerne om bankunionen er værre: ”Når vi har de endelige forslag, træffer vi naturligvis beslutningen her i Folketinget”. Vil hun mon helt afskaffe befolkningens indflydelse på EU-spørgsmål via folkeafstemninger?

Læs statsministerens tale ”“ klik her!

Back To Top