fbpx Skip to content

Hjælp de arbejdsløse ”“ ret sparekniven mod EU!

Økonomer over hele verden har opfordret EU til at slække på nedskæringskravene, som hæmmer mulighederne for vækst og beskæftigelse. Men selvom væksten er stagneret og arbejdsløsheden er konstant stigende i EU, så fastholdt EU’s topmøde i Bruxelles nedskæringskursen ufortøvet. Reelt er der ingen nye tiltag på vej, som kan hjælpe de over 26 millioner arbejdsløse i EU.

”Det vigtige er at holde strategien og ikke gå i panik. Det er det, vi gør i Danmark og på europæisk plan”, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i Bruxelles, mens EU-præsident Herman van Rompuy siger ”Den eneste vej ud af krisen er at tackle de grundlæggende årsager”.

– Torsdag demonstrerede titusinder i Bruxelles mod EU’s nedskæringspolitik og for konkrete jobskabende initiativer. Men de fik en lang næse. EU-eliten har vendt ryggen til de mange millioner arbejdsløse. Men folk som Rompuy og Barroso har selvfølgelig også deres på det tørre med en gage på flere millioner kroner om året, udtaler Søren Søndergaard, der talte til demonstrationen i Bruxelles i går.

– Hvis EU-lederne havde bare en smule anstændighed, så rettede de sparekniven mod sig selv og mod pengemisbruget i EU. Det alene kunne give et klækkeligt bidrag til en indsats mod den katastrofalt voksende ungdomsarbejdsløshed. Men den slags overvejelser er åbenbart en by i Rusland for EU-toppen.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top