fbpx skip to Main Content

Nyrup går imod Rompuys europagt

De europæiske socialdemokrater (PES) har fremlagt et alternativt forslag til ny europagt som modspil til det forsalg som oprindeligt blev stillet af Tyskland forbundskansler Angela Merkel og Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy, og som EU-præsident Herman Van Rompuy og kommissionsformand José Manuel Barroso har arbejdet videre med. Rompuy og Co. kalder deres forslag for en konkurrencepagt, mens PES kalder deres for en vækstpagt.

”Europas befolkning har brug for at vide, at der er et klart valg i, hvordan EU udvikler sig. Vores plan vil skabe otte millioner arbejdspladser ”“ den konservative plan vil kun øge arbejdsløsheden,” siger formanden for PES Poul Nyrup Rasmussen på Altinget.dk.

Da den europæiske sammenslutning for offentligt ansatte EPSU for nylig foreslog folkeafstemning om Rompuys forslag til pagt, der bl.a. peger på lønforringelser og lavere pensionsalder, gik Nyrup også ind og bakkede op:
”I hele dette forløb er aftaler indgået af et meget lille antal personer. Man kan ikke sige, at dette har været en demokratisk proces, selvom det har enorme konsekvenser for den sociale velfærd og for demokratiet. Der er et reelt behov for åbenhed, for at lade befolkningerne komme til orde,” sagde formanden for PES i den anledning.

– Måske skulle de danske socialdemokrater lytte til deres europæiske formand og kræve en folkeafstemning om EU virkelig skal have mere magt til at tryne almindelige lønmodtagere og andet godtfolk, siger Folkebevægelsens MEP Søren Søndergaard på sin blog.

Back To Top