fbpx skip to Main Content

Nyt adfærdskodeks på vej

Et nyt og revideret adfærdskodeks for EU-kommissionen vil blive implementeret inden udgangen af året. Det lovede EU-kommissær for Institutionelle anliggender Maros Sefcovic tirsdag (d. 9. november) på et møde i Budgetkontroludvalget.

Initiativet kommer efter en lang række skandaler, hvor flere EU-kommissærer har skiftet jobbet i det officielle EU-organ ud med et lukrativt job i nogle af Bruxelles mange lobbyfirmaer. Flere organisationer har i den forbindelse kritiseret EU for ikke at have forhindret at ex-kommissærer på den måde skifter kasket, da der foreligger en tydelig interessekonflikt.

Det nye reviderede adfærdskodeks vil eftersigne udvide de nuværende regler på flere områder. Bl.a. vil det ikke være tilladt for tidligere kommislærer at lobby medlemmer af kommissionen eller embedsmænd på områder relateret til det område, de tidligere har arbejdede med som kommissærer. Ligeledes vil aktieejerskab og andre indtægter, der ikke udgøre løn også blive taget i betragtning i vurderingen af eventuelle fremtidige interessekonflikter.

Anti-lobbyorganisationen ALTER-EU er umiddelbart positiv overfor de nye toner fra EU-kommissionen, men påpeger bl.a. at lobbyvirksomhed så som rådgivning til virksomheder ikke synes at været tænkt ind i det nye adfærdskodeks.

Læs mere på EUobserver.com – klik her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top