fbpx skip to Main Content

Nyt EU-forslag: En luksusbil til hvér parlamentariker

En luksusbil med chauffør til hver parlamentariker. Det er essensen i et nyt forslag, som skal op på onsdag i EU-parlamentets præsidium.

Det er jo simpelthen helt absurd, at EU-parlamentariker synes, at de skal køres rundt 24/7 for skatteydernes penge. Det er som, at om man har mistet forståelsen overfor, hvordan det foregår uden for EU-parlamentet.
Rina Ronja Kari

Forslaget, som er stillet af parlamentsformand Martin Schulz og generalsekretær Klaus Welle, betyder et opgør med den hidtidige ordning, hvor eksterne leverandører har leveret en bestillingsservice, når parlamentarikerne skulle bruge biler.

Uniformer for 865.186 kroner

I det nye forslag skal parlamentet sikre, at der står en limousine og en chauffør til rådighed til hver af parlamentets 751 medlemmer.

Det betyder, at der skal tilføres flere penge på transportudgifter på det årlige budget.

Udgiften vil stige til 10,6 millioner euro på transport posten hvert år, hvoraf 116,000 euro skal bruges på chaufførernes uniformer. Et beløb, der svarer til 865.186 danske kroner. Transportomkostningerne vil føre til en merudgift på 3,7 mio euro på det årlige budget.

Mere sikkerhed

Schulz og Welle argumenterer med, at den nuværende sikkerhedssituation gør det uforsvarligt at bruge eksterne chauffører og biler til at udføre opgaven.

Derfor foreslår de, at EU-parlamentet skal have en intern bilservice og ikke længere gøre brug af de eksterne aftaler, man har på bilserviceområdet.

EU-parlamentets præsidium træffer afgørelse om bilserviceforslaget i morgen, onsdag.

EU-parlamentets præsidium består af EU-parlamentets formand og 14 viceformænd.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top