fbpx skip to Main Content

Nyt euro-kritisk parti i Østrig

Den østrigsk-canadiske mangemilliardær Frank Stronach, der fylder 80 år den 6. september, vil officielt stifte et nyt østrigsk parti i september. Han har allerede overtalt fire medlemmer af det østrigske parlament fra det højreradikale BZÖ og det socialdemokratiske SPÖ til at gå med og dermed sikret, at partiet ikke behøver samle underskrifter for at stille ved parlamentsvalget i efteråret 2013. De to partier har anklaget Stronach for at have købt politikerne.

Frank Stronach har selv tidligere været liberal politiker i Canada. Hans datter har været liberal minister i Østrig. Og han har gode forbindelser i de fleste politiske kredse. Den tidligere socialdemokratiske kansler Franz Vranitzky har f.eks. siddet i bestyrelsen for Stronachs Magna-koncern.

Det nye parti vil have lavere og flad skat, mindske bureaukrati, gennemføre sundhedsreformer og modstand mod Østrigs tilknytning til euroen. Stronach har omvendt ikke modsat sig EU-medlemskab. Det vil forsøge at tiltrække euro-kritiske vælgere, som ikke er begejstret for de højreradikales fremmedfjendske linie. En Gallup-undersøgelsen i august viste, at partiet ville få 8 pct. af stemmerne.

Back To Top