fbpx skip to Main Content

Opbakning til skrappere styring af medlemslandene

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] De tunge finansdrenge i EU mødtes i fredags for at diskuterer, hvordan EU får styr på medlemslandenes finanser. Og her var der bred opbakning til den vifte af tyske ideer til, hvordan EU kan nærme sig en ”økonomisk regering”, som kan holde snor i de nationale budgetter.

Det var den såkaldte ”task force” under ledelse af EU’s præsident Van Rompuy. Gruppen består af samtlige finansministre, plus chefen for den Europæiske Centralbank og den ansvarlige kommissær, Olle Rehn.

Landene bakker, ifølge fackligt.eu, op om de tyske forslag om at straffe euro-lande som gentagne gange overskrider budgettet med de tilladte 3 procent af BNP.

Gruppen skal aflevere et første udkast til topmødet i juni og de endelige forslag skal være klar til oktober.

Den er foreløbig enig om fire målsætninger. Først og fremmest handler det om ”budgetdisciplin” gennem hårdere straffe over for de lande, som ”ikke respekterer vækst- og stabilitetspagten. Finansministrene mener ikke, at de bøder på en halv procent af bruttonationalproduktet, som i dag kan idømmes er nok. (Man har dog endnu aldrig prøvet at give en bøde).


Læs hele artiklen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!

Back To Top