fbpx skip to Main Content

Opfordring til Folketinget: Sæt Europagt til folkeafstemning

Vinder regeringen det kommende folketingsvalg, så kommer euroundtagelsen til folkeafstemning, inden Danmark overtager EU-formandskabet ved årsskiftet. Det udtaler formanden for Det Konservative Folkeparti Lars Barfoed i dag i dagbladet Politiken.
”Forbeholdene skader Danmark og holder os uden for indflydelse. Derfor skal vi have en afstemning om at fjerne alle tre forbehold hurtigst muligt, herunder euroen”, siger han til avisen.

– Skal vi absolut ombord i Titanic, så vi kan synke i fælles flok?, spørger medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard.
– Folkebevægelsen ser ingen grund til folkeafstemning om nogen af undtagelserne som alle gavner det danske samfund og den danske befolkning. De er kun et problem for EU-begejstrede politikere. Men kommer der en afstemning, så ser vi frem til at give Barfoed og hans  trosfæller endnu et nederlag. For han har end ikke opbakning i regeringspartiernes ungdomsorganisationer, som begge vil være fri for euroen, siger Søren Søndergaard og glæder sig over den rekordhøje euromodstand i den seneste meningmåling, som Danske Bank har offentliggjort i dag. 47,1 pct. siger nej til euroen og 9,6 pct. siger måske nej.

– Spørgsmålet er, om Barfoed så vil trække Danmark ud af den nye europagt, hvis han ikke får sin euro-afstemning? I virkeligheden bør regeringen og Folketinget sætte europagten og den nye økonomisk EU-styring af medlemslandene til folkeafstemning. Spørg dog vælgerne om de virkelig synes, at EU skal have mere magt, lyder opfordringen fra Folkebevægelsen.

Læs mere hos….
Danske Bank ”“ klik her!
Politiken ”“ klik her!
Ekstra Bladet (hvor du kan deltage i måling) ”“ klik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt: ”¨
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk”¨
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk”¨
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40 

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top