fbpx skip to Main Content

Ophæv EUs fiskeriaftale med Marokko

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, har i dag spurgt udenrigsminister Lene Espersen om, hvorvidt Marokkos seneste adfærd i Vestsahara får konsekvenser for EUs samarbejde og især fiskeriaftale med Marokko.
Situationen i Vestsahara er på det seneste tilspidset efter at marokkanske regeringssoldater for nylig på brutal vis ryddede en protejstlejr, hvor mindst 12 mennesker omkom og mere end 700 blev såret. Lejren har den seneste tid dannet rammen for de største protester imod marokkansk besættelse af Vestsahara siden 1975 – en besættelse som FN har erklæret for ulovlig.

– EU spiller en hyklerisk rolle i denne tragiske sag. EU påstår at støtte de igangværende fredsforhandlinger i FN-regi, men har samtidigt indgået en fiskeriaftale med den marokkanske besættelsesmagt, der er i strid med international lov giver EUs fiskeriflåder ret til at fiske uden for Vestsahara kyst. EU bør ophæve fiskeriaftalen med det samme, udtaler MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen.

Søren Søndergaards spørgsmål til udenrigsministeren lyder:
1) Vil udenrigsministeren oplyse regeringens holdning til Marokkos seneste fremfærd i Vestsahara samt oplyse om denne fremfærd vil få konsekvenser for EU’s samarbejde med Marokko, herunder EU’s fiskeriaftale med Marokko?
2) Hvornår forventer Udenrigsministeren, at der er klarhed over den juridiske lovlighed af fiskeriaftalen mellem EU og Marokko ”“ og vil det ske før eller efter at aftalen er blevet undertegnet.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top