fbpx skip to Main Content

Østarbejdere uden overenskomst i Statsministeriet

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Et litauisk firma lægger i øjeblikket gulv i Statsministeriet, det startede uden den nødvendige registrering.
– Beskæmmende at staten som bygherre ikke som minimum sikrer at loven overholdes, siger formanden for BAT-kartellet, Peter Hougaard Nielsen.
Den litauiske byggevirksomhed, som har fået opgaven med at renovere gulvet i Statsministeriets kontorer efter en vandskade, har ikke orden i den lovpligtige registrering.
Som udenlandsk virksomhed på job i Danmark, skal firmaet været registreret i RUT, registret for udenlandske tjenesteydere, inden arbejdet går i gang. Det var ikke tilfældet, da UAB Venantus gik i gang med arbejdet. Først da repræsentanter for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) mødte op ved Statsministeriet og fik talt med de ansatte, skete der noget
.
BAT-Kartellet har meldt både den litauiske virksomhed og de danske hvervgivere til Arbejdstilsynet, som står for håndhævelsen. Normalt er ”taksten” for ikke at leve op til registreringspligten en bøde på 10.000 kr. til både firma og hvervgivere.

(…)

Uden overenskomst
Det litauiske firma har ingen overenskomst, men er sidste led i en entreprisekæde. Ifølge 3F oplysninger er hovedentreprenøren gulvfirmaet P Rasmussen & Sønner (medlem af Dansk Byggeri), som har solgt arbejdet videre til to litauiske underentreprenører, Manto Gulvservice og Vitman. De har indlejet det litauiske UAB Venantus til opgaven.
Firmaet har ingen overenskomst, men hovedentreprenøren er medlem af Dansk Byggeri, derfor har 3F begæret et fagligt såkaldt ”˜48 timers-møde’ med Dansk Byggeri for at få ordnet.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top