fbpx skip to Main Content

Østrigsk traktatsag truer

Når Tysklands forfatningsdomstol onsdag afsiger dom i sagen om landets ratifikation af eurotraktaten ”“ EU’s såkaldte finanspagt – og ESM-traktaten, har det markant betydning for en tilsvarende sag i et naboland.
De tre østrigske oppositionspartier FPÖ, BZÖ og De Grønne har nemlig indklaget ratifikation af finanspagten for Østrigs forfatningsdomstol, og FPÔ har også gjort det med ESM-traktaten. Men sagen er indtil videre sat i venteposition på grund af forskellige formaliteter.

Sag kræver offentliggørelse
Flertallet i de to kamre i det østrigske parlament ”“ Bundesrat og Nationalrat ”“ godkendte finanspagten hhv. 4. og 6. juli. Og den østrigske forbundspræsident Heinz Fischer underskrev allerede pagten den 17. juni. Men den skal også være offentliggjort i lovtidende, før forfatningsdomstolen kan behandle sagen. Og den kan først offentliggøres her, når den er trådt i kraft.
Finanspagten træder først i kraft, når 12 af de 17 eurolande har ratificeret. Hidtil har kun 9 af pagtens deltagerlande formelt gennemført ratifikationen: Danmark, Cypern, Grækenland, Irland, Letland, Litauen, Portugal, Slovenien og Østrig. Og heraf er kun 6 eurolande.

Tysk sags betydning
Den tyske forfatningsdomstols afgørelse onsdag kan både skyde ESM-traktatens og finanspagtens ikrafttræden i sænk. Det i sig selv gør, at den tyske sag har stor betydning for den østrigske sag.
Og hvis den tyske dom kender landets ratifikation i strid med den tyske forfatning, vil den østrigske lov om ratifikationen desuden ikke komme i det østrigske lovtidende og dermed miste betydning.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top