fbpx skip to Main Content

Pagt uafgjort i Europaudvalget

Tirsdag eftermiddag gennemførte Folketingets Europaudvalg et flere timer langt møde, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt redegjorde for resultaterne af sidste uges EU-topmøde. Statsministeren fastslog, at regeringen er positiv overfor dansk tilslutning til den nye europagt som topmødet aftalte at danne – betinget af, at den ikke er i strid med euroundtagelsen. Den holdning deles af Venstre og Det Konservative Folkeparti, mens Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er modstandere af pagten og ønsker den til folkeafstemning.

“Danskerne har sagt nej til at være med i en økonomisk union. Hvis vi nu måske kommer med alligevel bør man spørge dem, om de stadig mener det samme”, sagde Liberal Alliances EU-ordfører i følge Børsen, som også citerer Enhedslistens EU-ordfører Nikolaj Villumsen for at sige:
“Vi skal ikke være med i en finanspolitisk union uden at befolkningen bliver hørt.”

“Hvis alt andet slår fejl, kunne man jo prøve demokratiet. Politikerne er så kloge, at de har reddet euroen otte gange, men de vil for guds skyld ikke inddrage befolkningerne, for det kunne lægge sten i vejen. Jeg opfatter det ikke som seriøst, hvis man vil opbygge et fredeligt Europa, men samtidig forhindrer folk i at tage stilling”, udtaler Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard i Nordjyske Stiftstidende i dag.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top