fbpx skip to Main Content

Parlamentet afviser at godkende Rådets regnskab

EU-parlamentets budgetkontroludvalg har tirsdag formiddag i enighed afvist at godkende Rådets regnskab for 2009. I stedet anbefaler udvalget til EU-parlamentets plenarforsamling til april, at færdigbehandlingen af Rådets regnskab udskydes til efteråret. Udskydelsen sker blandt andet for at give Rådet endnu en mulighed for at svare på de spørgsmål til regnskabet, som EU-parlamentet forgæves har stillet.

Folkebevægelsens MEP Søren Søndergaard, medlem af Budgetkontroludvalget og skyggeordfører på rapporten om Rådets regnskab, siger:

– Det er en uhørt provokation, at Rådet godt vil have parlamentets godkendelse af dets regnskab, men samtidig nægter at svare på spørgsmål om indholdet. Derfor er det helt rigtigt, at Budgetkontroludvalget har sagt fra overfor Rådet.

– Rådets provokerende opførsel vil blive et varmt emne, når Danmark overtager formandskabet for Rådet fra den 1. januar 2012, hvor 2010-regnskabet skal godkendes. Jeg opfordrer derfor Folketinget til at give EU-parlamentet en klar opbakning i kampen mod mørkets kræfter i Rådet.

– Min linje er klar og enkel: Hvis ikke Rådet ønsker at svare på EU-parlamentets spørgsmål, så skal EU-parlamentet naturligvis heller ikke give sin godkendelse af Rådets regnskab.

Back To Top