fbpx skip to Main Content

Parlamentets EU-positive grupper redder Juncker

Som statsoverhoved i Luxembourg har Jean-Claude Juncker enten understøttet eller vendt det blinde øje til massiv og langvarende skatteunddragelse og skattesnyd, der har kostet europæiske borgere milliarder af kroner.

Derfor kan han naturligvis ikke sidde som formand for en Kommission, der har udråbt bekæmpelse af skatteunddragelse og skattely som en af sine mærkesager.

Det siger MEP Rina Ronja Kari, der som den eneste danske EU-parlamentariker vil sætte handling bag sine ord og stemme for mistillidsvotummet mod Juncker og resten af Kommissionen.

”Tilliden til Juncker kan ikke genoprettes. Anklagerne er simpelthen for alvorlige. Og jeg synes, det er grotesk, at de store partier laver denne her studehandel og redder Juncker, selvom de gerne stiller sig op og kritiserer ham og efterlyser øget indsats mod skatteunddragelse,” siger Rina Ronja Kari og fortsætter:

”Men så snart EU-parlamentarikerne – herunder alle mine danske kolleger ”“ skal stemme om, hvorvidt Parlamentet har tillid til Juncker, så stikker de halen mellem benene og redder sammen med deres politiske grupper Juncker fra den nødvendige afgang som Kommissionsformand.”

Blandt andre Morten Messerschmidt fra ECR og Jeppe Kofod fra den store gruppe S&D har talt dunder mod Juncker og har udtrykt deres manglende tillid til ham.

Alligevel stemmer de til gavn for Juncker torsdag, når mistillidsafstemningen finder sted i Parlamentet i Strasbourg.

Rina Ronja Kari mener, at redning af Juncker er en syltekrukke, der har til hensigt at afværge den massive storm, som Juncker er landet i på grund af sin tvivlsomme fortid.

”De store grupper i Parlamentet skyder Junckers afgang til hjørne ved at stemme nej til mistillidsafstemningen med det argument, at hver en sten skal vendes, før vi kan foretage os noget i sagen. For det første vil det tage flere måneder og år og for det andet ligger der allerede så mange beviser og anklagepunkter på bordet, at vi allerede nu har nok til at kræve Junckers afgang. Men endnu engang viser det sig, at EU-Kommissionen og flertallet i Parlamentet har besluttet sig for i samarbejde at ignorere de EU-skeptiske partier og den europæiske befolkning,” siger Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top