fbpx skip to Main Content

Pres for britisk EU-afstemning i 2014

Den konservative premierminister David Cameron lovede i januar en folkeafstemning om Storbritannies forhold til EU senest i 2017, hvis han vinder næste parlamentsvalg i 2015. Underhuset i det britiske parlament skal i næste måned begynde behandlingen af regeringens lovforslag om dette.

Nu presses Cameron for at ftremskynde afstemningen. I dag fremsætter op mod 80 parlamentsmedlemmer imidlertid et forslag om, at den afholdes allerede næste år.

”Kendsgerningen er, at det britiske folk ikke er overbevist om, at der bliver nogen folkeafstemning overhovedet, hvis vi skal vente til efter næste parlamentsvalg. Mange ting kan ændre sig. De forstår ikke, hvorfor vi ikke kan have en med det samme ”“ og det gør dem mistænksomme”, siger en af frontfigurerne i initiaivet, Adam Afriyie, som nogle betragter som den næste formand for de konservative. Han taler om en afstemning i oktober 2014.

Blandt de mange parlamentsmedlemmer der støtter forslaget er også en række fra Labour ”“ herunder fremtrædende folk som Tom Watson.

Læs mere i bl.a.
The Sunday Times ”“ klik her!
Daily Mail ”“ klik her!

Back To Top