fbpx skip to Main Content

Professor: Briter fortryder ikke Brexit

Selv hvis briterne skulle få en ny Brexit-afstemning, vil de formentlig holde fast i deres ønske om at forlade EU. Det mener den britiske professor Matthew Goodwin.

Briterne ville sandsynligvis stadig stemme for Brexit, mener den britiske professor Matthew Goodwin fra University of Kent (Foto: Pixabay)

Af Mads Lieberkind

Selv hvis briterne skulle få en ny Brexit-afstemning, er det langt fra sikkert, at de vil ændre holdning til, at Storbritannien skal ud af EU.

Det siger den britiske professor i politologi Matthew Goodwin i en artikel i Information.

“Der har ikke været nogen betydende ændring i den offentlige opinion i holdning til Brexit eller i de politiske partiers positioner. Chancerne for en ny Brexit-afstemning er stadig utroligt små, og selv om det skulle ske, er der absolut ingen garanti for, at et flertal stemmer remain,” siger Matthew Goodwin til Information.

En ny Brexit-afstemning?

Debatten om en ny Brexit-afstemning er blusset op, fordi flere pro-EU-politikere presser på for det.

Ifølge en meningsmåling i avisen The Guardian, ønsker 47 procent af briterne sig nu en ny folkeafstemning, mens 32 procent er imod og 20 procent svarer ved ikke.

Matthew Goodwin siger til Information, at han mener den seneste tids debat har øget chancen for en ny folkeafstemning fra nul til cirka 20 procent.

Hvis der kommer en ny afstemning, er det ifølge Goodwin slet ikke sikkert, at briterne vil gøre noget om.

“For leave-vælgerne var Brexit aldrig et spørgsmål om økonomi eller økonomisk egeninteresse. Det var større spørgsmål om selvforståelse, identitet, og værdier, som er rodfæstet i lokale fællesskaber eller i nationalstaten. Disse forhold ændrer sig ikke fra den ene dag til den anden, og derfor kommer der ikke til at ske nogen massefortrydelse af Brexit,”siger han ifølge Information.

 

Back To Top