fbpx skip to Main Content

Protest mod dronningetale uden EU-afstemning

Onsdag den 8. maj afholdt den britiske dronning Elisabeth sin årlige tale til nationen på vegne af regeringen. Talen rummede traditionen tro en gennemgang af de vigtigste love og lovforslag, som det britiske parlament skal behandle i 2013-2014.

Talen indeholdt imidlertid ikke noget om den lov om folkeafstemning om EU, som den konservative premierminister David Cameron ellers har varslet. Det er en lang række af Camerons partifæller dybt skuffet over. Derfor er der stillet et resolutionsforslag, som skal til afstemning i det britiske parlament på onsdag. Inden weekenden havde 50 konservative allerede underskrevet resolutionen. Og de britiske medier vurderer, at det vil være omkring 100 af Camerons partifæller i parlamentet, der stemmer for den på onsdag.

Cameron har først forsøgt at beordre sine partifæller i regeringen til ikke at deltage i afstemningen. Men han har siden modereret sig og åbnet op for, at euro-kritiske ministre som arbejdsminister Iain Duncan Smith og miljøminister Owen Paterson må deltage.
Splittelsen i det konservative regeringsparti bliver ikke mindre af, af forsvarsminister Philip Hammond og undervisningsminister Michael Gove åbent har erklæret, at de vil stemme for en udmeldelse ved en folkeafstemning.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top