fbpx skip to Main Content

Rådet stemt under gulvbrædderne

På sin igangværende oktober-session i Strasbourg har EU-parlamentet onsdag med et overvældende flertal afvist Rådets regnskab for 2011. Kun ganske få stemte for regnskabs-godkendelse.

Det er nu tredje år i træk, at EU-parlamentet nægter at godkende Rådets regnskab. Denne proces blev startet i 2009, hvor Folkebevægelsens Søren Søndergaard fik flertal i Budgetkontroludvalget for at indtage en hårdere linje overfor Rådet, som består af repræsentanter for landenes regeringer.

Baggrunden er, at EU-parlamentet ifølge EU-traktaten skal godkende de forskellige EU-institutioners regnskaber. Som den eneste EU-institution har Rådet konsekvent nægtet at svare på EU-parlamentets spørgsmål og at møde op i det særlige Budgetkontroludvalg. Normalt plejer Rådet også at udeblive når hele Parlamentet behandler spørgsmålet, men havde i år valgt at være til stede.

I forlængelse af afstemningen siger Folkebevægelsens MEP’er, Søren Søndergaard:

– Det er selvfølgelig et fremskridt, at Rådet møder op i EU-parlamentet. Men det ændrer jo ikke på, at det fortsat nægter at besvare Parlamentets spørgsmål. Det er fuldstændig uacceptabelt. Hvordan forestiller de sig, at EU-parlamentet på vegne af EU’s skatteborgere skal godkende et regnskab, som vi ikke kan få lov til at undersøge nærmere?

– Rådet har kæmpet mod åbenhed i mange år. De udgør virkelig mørkets fyrster i EU. Derfor er det også nødvendigt, at EU-parlamentet skruer bissen på og rammer Rådet, hvor det gør ondt. Det kan f.eks. ske ved at stoppe bevillinger til Rådet, så længe de ikke vil redegøre for, hvordan pengene bruges.

Søren Søndergaards tale i forbindelse med behandlingen af Rådets regnskab kan findes hér

Søren Søndergaard kan kontaktes for yderligere oplysninger på 00 45 ”“ 40 45 38 49.

Back To Top