fbpx skip to Main Content

Regeringen opgiver forsvar for dansk økologi

I starten af december konstaterede folketingsmedlemmerne Camilla Hersom (R) og Erling Bonnesen (V), at EU-regler har forringet værdien af det danske økologimærke. Køber man udenlandsk frugt i supermarkedet, så er det røde danske økologi-mærke ikke længere en sikring mod gift og kemikalier. EU-reglerne åbner op for, at mærket kan sættes på frugterne, når de er i Danmark – selv hvis frugten er behandlet med kemikalier, der end ikke er tilladt i konventionel dansk landbrug.

”Fasthold og forsvar, at kun danske krav skal gælde for det danske økologimærke. Stop vildledningen af forbrugerne, som EU har ansvaret for”, lød den klare opfordring fra Folkebevægelsen mod EU i en åben henvendelse til fødevareministeren og Folketingets.udvalg for fødevarer, landbrug og Ffiskeri.

Udvalget bad ministeren om en kommentar som kom i går:
”Først og fremmest vil jeg præcisere, at når Ø-mærket er anvendt på en fødevare, viser det, at virksomheden, der har foretaget den sidste tilvirkning af produktet, har været underlagt de danske myndigheders kontrol. Desuden viser det, at EU-økologireglerne er overholdt. Dernæst vil jeg fremhæve, at EU’s forordninger har direkte virkning i alle medlemsstater. Det gælder således også økologiforordningen, og der er ikke mulighed for at fastlægge særlige nationale økologiregler”, skriver fødevareminister Mette Gjerskov.

– Det er tragisk, at fødevareministeren reelt blot accepterer, at de danske økologi-regler og det røde danske økologi-mærke ødelægges af EU, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU og opfordrer Folketingets medlemmer til at få regeringen til at ændre kurs og forsvare de danske regler.

Læs”¦
Folkebevægelsens henvendelse / pressemeddelelse fra 6. december ”“ klik her!
Fødevareministerens svar til Folketingets fødevareudvalg ”“ klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16/ e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top