fbpx skip to Main Content

Rina Ronja Kari: Thyssen som kommissær betyder fortsat ungdomsarbejdsløshed

Som kommissærkandidat har Thyssen i dag været til høring i EU-parlamentets Udvalg om Beskæftigelse og Sociale Anliggender. Her fik hun støtte fra samtlige politiske grupper undtagen fra GUE/NGL’s koordinator Rina Ronja Kari, som udtalte:

– For det første er det klart, at Thyssen står for nøjagtig den samme nedskæringspolitik som den tidligere Kommission. Efter min mening kan der ikke være nogen tvivl om, at denne politik er en direkte årsag til den fortsatte ungdomsarbejdsløshed og stigende fattigdom i EU. Der er simpelthen behov for en ny politik, der ikke kun er lig med nød og fortvivlelse for de svage i samfundet. Thyssen står ikke for en ny politik.

– For det andet er jeg ikke imponeret af hendes af evne til at give konkrete svar. Efter dagens høring er det meget uklart, om Thyssen overhovedet forholder sig til de konkrete problemer, der kræver konkrete løsninger her og nu for almindelige lønmodtagere.

– For eksempel er det uklart, om Thyssen vil arbejde for en grundlæggende revision af EU’s udstationeringsdirektiv, som har givet store problemer om social dumping. Det er også uklart, hvordan hun forholder sig til flyselskaber, der kræver, at de ansatte opretter sig som enkeltmandsvirksomheder i et skattely, så flyselskabet slipper for at betale arbejdsgiverafgifter og kan slippe af sted med at betale en lav løn.

Yderligere information
Rina Ronja Kari MEP: 0045 2670 1816

Back To Top