fbpx skip to Main Content

Så er retsforbeholds-afstemningen skudt i gang

Tilvalgsordning eller retsforbehold?

Det valg står alle stemmeberettigede danskere over, når der skal afgives en stemme til folkeafstemningen om Danmarks position i forhold til EU og EUs retspolitik.

Afstemningsdagen er den 3. december, men allerede nu er det muligt at brevstemme.

Det betyder samtidig, at Folkebevægelsen mod EU skruer endnu mere op for kampagne-tempoet, så vi sammen med befolkningen kan forsvare vores retsforbehold og sikre, at den demokratiske kontrol med dansk retspolitik fortsat vil ligge hos befolkningen frem for som en studehandel mellem de EU-begejstrede partier.

Vi har brug for støtte
Det betyder også, at vi får brug for al den hjælp og støtte, vi overhovedet kan få. Meningsmålingerne har på det seneste vist sig fra deres pæne side, men der meldes stadig de fleste steder om mere eller mindre dødt løb.

Derfor kan selv de mindste bidrag gøre en stor forskel og være med til at sikre et nej til mere EU.

Medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari, håber, at alle danskere, der vil kæmpe for, at retspolitikken fortsat skal bestemmes i Danmark frem for i Bruxelles, vil bakke op om Folkebevægelsens arbejde helt frem til den 3. december.

“Det er nu muligt at brevstemme om retsforbeholdet og dermed går skal vi for alvor til at skrue op for tempoet og kæmpe for og forsvare vores vigtige retsforbehold. Jo flere, der tager del i den kamp, jo større er chancen for et nej den 3. december,” siger Rina Ronja Kari.

Sådan hjælper du til
Folkebevægelsen mod EU har igangsat en lang række af kampagnetiltag, som bliver lanceret løbende frem mod afstemningsdagen. Men det er dyrt at tage kampen op mod de EU-begejstrede partier.

Selv et lille beløb kan gøre en forskel. For 20 kr. kan der trykkes 165 ekstra flyvers. For 50 kr. kan der trykkes 275 ekstra foldere, og for 100 kr. kan der trykkes 170 plakater.

Du kan være med til at vi får en stærk kampagne og et NEJ den 3. december. Det er muligt at give et bidrag via MobilePay på 50155374 eller via kontoen i Folkesparekassen i Silkeborg reg.nr. 9860 nr. 0000025100.

Du kan også gå ind på www.folkebevægelsen.dk/om-os/bliv-aktiv og se de mange muligheder, du har for at give en hånd med i vores aktiviteter over hele landet.

Back To Top