fbpx skip to Main Content

Sammenstød i Vestsahara

Marokkanske regeringssoldater har forsøgt at fjerne en protestlejr i Vestsahara hvor 20.000 mennesker befandt sig. Lejren har i den seneste tid dannet rammet for de største protester imod Marokkansk besættelse af Vestsahara. Der meldes om mindst 6 personer dræbt og mange sårede.

– Situationen var meget alvorlig. De angreb folk inde i lejren – både kvinder, børn og ældre. Vi forsvarede os selv ved at kaste sten på sikkerhedsstyrkerne da de stormede lejren, fortæller en aktivist til nyhedsbureauet Reuters.

I dag er to tredjedele af Vestsahara forsat besat af Marokko og FN arbejder på at få en folkeafstemning i Vestsahara, der kan afgøre dets selvstændighed.

EU er blevet kraftigt kritiseret for at have indgået en fiskeriaftale med Marokko, som tillader europæiske fiskeriflåder at fiske i besat område uden for Vestsharas kyst.

Folkebevægelsen mod EU vedtog på sit landsmøde en udtalelse, der kræver at Danmarks regering vil stemme imod en fornyelse af fiskeriaftalen, såfremt den stadigvæk gælder for farvandet uden for Vestsahara. Den nuværende fiskeriaftale udløber i marts 2011.

Læs hele udtalelsen fra Folkebevægelens landsmøde – klik her

Læs mere om kampagnen mod EU’s fiskeriaftale med Marroko – klik her

Back To Top