fbpx skip to Main Content

Schweiz øver sig i EU-oprør

Schweiziske soldater er parate, hvis EU bryder sammen, og oprør og flygtninge spreder sig til landet, der hverken er medlem af euroen eller EU.

Det fortæller NBC News.

Schweiz afholdt i september en øvelse med 2000 soldater, der havde til formål at teste, hvor hurtigt hæren kan stå klar, hvis truslen fra stridende parter i EU nærmer sig Schweiz.

Brug for militæret

I september demonstrerede 70.000 grækere foran det græske parlament, og demonstrationen endte i kampe mellem politi og demonstranter.

Den slags vil Schweiz være forbedredt på, men man ønsker også at have en plan, hvis flygtninge fra Grækenland, Spanien, Italien, Frankrig og Portugal pludselig vælter ind over grænsen.

Det schweiziske forsvarsministerium fortalte til CNBC, at det ikke udelukker at skulle bruge sit militær i de kommende år.

– Det er ikke udelukket, at konsekvenserne af den finansielle krise i Schweiz kan lede til protester og vold. Hæren må være klar, når politiet i sådanne tilfælde har brug for hjælp, sagde en talsperson til CNBC.

Når penge ikke hjælper

I øjeblikket forsøger EU at slukke Europas ildebrande med penge, men den schweiziske forsvarsminister Ueli Maurer er ikke sikker på, det kan holde flammerne nede i længden.

I et schweizisk soldaterblad er han citeret for at sige, at han er i tvivl om, hvor længe krisen kan holdes nede med penge alene.

Derfor rapporteres det også, at man i Schweiz i øjeblikket arbejder på en plan, hvor fire bataljoner af militærpoliti skal bevogte stragisk vigtige steder i landet.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top