fbpx skip to Main Content

Socialdemokrater støtter EU-modstand

Socialdemokraterne er et af de partier, hvor ledelsen traditionelt har slået hårdt ned på afvigere på EU-spørgsmålet. Da tidligere justitsminister Ole Espersen satte spørgsmålstegn ved den juridiske værdi af Edinburgh-forliget, fik det følger i 1992. Da daværende MEP Torben Lund kritiserede EU-grundloven i 2004, blev han frataget posten som gruppeformand i EU-parlamentet.

Men EU’s angreb på velfærd og faglige rettigheder gennem mange år har alligevel styrket EU-modstanden de socialdemokratiske vælgere og partimedlemmer. Ved EU-valget i 2009 havde 21 pct. af Folkebevægelsens vælgere stemt på Socialdemokraterne ved det forudgående folketingsvalg. Og ved valget i år står en stribe socialdemokrater nu frem og anbefaler at stemme på Folkebevægelsens liste N:

* Paw Østergaard Jensen, medl. af kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune
* Poul Erik Andreasen, medlem af regionsrådet i Region Nordjylland
* Svend Taanquist, tidl.folketingsmedlem, Nordborg
* Rita Pilgaard Nielsen, social- og sundhedsassistent, tidl. kommunvalgskandidat, Svendborg
* Jytte Søgaard, formand for LO Vestjylland
* Jan Thomsen, formand for LO-Sønderborg/Aabenraa
* Bent Holm Poulsen, formand for FOA Sønderjylland

Tidligere forbundsformand og folketingsmedlem Hardy Hansen gør som Fagbladet 3F. Han enbefaler at stemme på en af de fire 3F-medlemmer, der opstiller: Christiian Juhl og Ole Nors Nielsen fra Folkebevægelsen mod EU, Gunde Odgaard fra Socialdemokraterne og Tonni Hansen fra SF

– EU’s borgerlige nedskæringspolitik har brug for mest mulig modstand. Og hvis EU-kritiske socialdemokrater har svært ved at sætte krydset ved liste A, så fortrækker jeg, at de sætter det ved Folkebevægelsens liste N, siger Hardy Hansen.

Back To Top