fbpx
skip to Main Content

Spanske boligløse går hele vejen til Bruxelles

Efter 87 dage og 2600 kilometer, ankom en gruppe aktivister i går til EU-Parlamentet i Bruxelles. Aktivisterne kom fra den spanske boligbevægelse, PAH, og har gået hele vejen fra Córdoba i det sydlige Spanien. Formålet med den lange vandring, var at skabe opmærksomhed omkring den problematiske boligsituation i Spanien.

I kølvandet på den økonomiske krise, er tusindvis af mennesker endt på gaden, fordi de ikke har været i stand til at betale af på deres huslån. Spanien er hårdt ramt af de EU-dikterede nedskærings-politikker og arbejdsløsheden rundede sidste år 25 %.

På et pressemøde, appellerede de spanske aktivister til EU’s ledere om at sætte en stopper for nedskæringerne. Samtidig kritiserede de EU for på overfladen at ønske velfærd for befolkningerne, samtidig med at man tillader, at så mange mennesker ender på gaden.

Spanien er ikke det eneste EU-land, som har problemer med bolignød og arbejdsløshed. På deres rejse, mødtes aktivisterne blandt andet med franskmænd, som står i samme situation.

PAH vil fortsætte kampen mod udsættelser og nedskæringer i Spanien, såvel som i resten af Europa.

Back To Top