fbpx skip to Main Content

Stop EU’s angreb på arbejdsmiljø og sikkerhed

EU-kommissionen er på vej til at svække arbejdsforhold for millioner af ansatte i EU, fremgår det af den faglige hovedorganisation FTFs hjemmeside. Kommissionen skriver i et nyt udspil, at isæ små, men også mellemstore virksomheder skal undtage fra en række regler ”“ herunder regler om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen. De små og mellemstore virksomheder med under 250 ansatte udgør 90 procent af alle virksomheder i EU.

”Det er den helt forkerte vej at gå, når EU vil svække sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen for at komme ud af krisen. Jeg er meget bekymret over, at EU-kommissionen i sin nye vækststrategi kalder arbejdsmiljøregler for en ”byrde” for virksomhederne. Vi har brug for investeringer og nye job ”“ ikke dårligere sikkerhed og sundhed på arbejdspladserne”, siger formanden for FTF Bente Sorgenfrey.

Ole Nors Nielsen, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved EU-valget i 2014 og medlem af hovedbestyrelsen i 3F, er helt enig:

– Kommissionens nye strategi burde hedde ”profit” i stedet for ”refit”, for den handler om kynisk spekulation i en vækst af arbejdsulykker og og arbejdsrelaterede sygdommen, udtaler Ole Nors Nielsen og tilføjer:

– Danmark og alle ansvarlige danske EU-politikere bør sige klart fra overfor EU-Kommissionens nye strategi for forringelser af arbejdsmiljø og sikkerhed på små og mellemstore arbejdspladser!

Læs mere på FTFs hjemmeside – klik her!

Ønskes yderligere kommentarer, så kontakt:
Ole Nors Nielsen, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 23 23 54 12
Ib Roslund, informationschef i Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67

Back To Top