fbpx skip to Main Content

Tolererer EU menneskehandel i Kosova?

Sidst i december offentliggjorde Europarådet en rapport, som indikerer, at EU og USA har set igennem fingre med menneskehandel, ulovlig handel med menneskeorganer, korruption og hemmelige aftaler mellem kriminelle grupper og politiske kredse i Kosova.

“De internationale organisationer, som var tilstede i Kosova, gik ind for en pragmatisk politisk tilgang, idet den fandt, at de havde brug for at fremme stabiliteten på kort sigt for enhver pris og har dermed ofret nogle vigtige principper om retfærdighed,” siger medlemmerne af Udvalget for Retlige Anliggender i Europarådets parlamentariske forsamling (PACE).
Udvalget opfordrer på den baggrund til at der gennemføres en række internationale og nationale undersøgelser.

– Vi har fremlagt tilstrækkeligt med spor til at retfærdiggøre en grundig, seriøs og uafhængig efterforskning, som giver vidner mulighed til at tale frit. Det har været et problem hidtil, siger det schweiziske medlem af udvalget, den liberale jurist Dick Marty, som har skrevet rapporten.

– Jeg kan ikke sige, hvad der sandt og hvad der ikke er sandt, siger EUs kommisær for indre anliggender Cecilie Malmström efter at have læst rapporten.

Læs pressemeddelelser og rapport på Europarådets hjemmeside – klik her og her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top