fbpx skip to Main Content

Træskopris til People’s Pledge i England


Jenny Jones fra People’s Pledge takker landsmødet for træskoprisen. Foto: Niels Sigaard

“People’s Pledge modtager prisen, fordi de har ført en fantastisk inspirerende kampagne, som er helt i tråd med folkebevægelsens krav om en folkeafstemning om det danske EU-medlemsskab”, siger Jesper Morville fra Folkebevægelsens Landsledelse, som overrakte prisen.

“Begge lande tiltrådte EU i 1973, men siden da, har EU gjort alt for at svække folkestyret. EU bruger lige nu euro-krisen til at tage skridtet mod en egentlig euro-stat, hvor alle økonomiske og finanspolitiske beslutninger vil blive træffet i Bruxelles. Det var ikke det EU, der blev sagt ja til for 40 år siden. Så den udvikling er vi nødt til at have en folkeafstemning om”, siger Jesper Morville.

Prisen blev modtaget af Jenny Jones på vegne af People’s Pledge, som sidder i Londons byråd for De Grønne. I sin takke tale til Folkebevægelsen spurgte hun retorisk forsamlingen:

“Er det ikke ironisk, at folk i Mellemøsten lige nu riskerer deres liv for at fjerne regimer, som ikke er blevet valgt, mens vi i Europa bevæger os mod en situtation hvor alle større økonomiske beslutninger træffes af teknokrater i EU og IMF?”

“Er det ikke underligt, at Egypten objektivt set er mere demokratisk end Italien, som har en udpeget teknokratisk regering uden en eneste folkevalgt politiker?”

People’s Pledge kampagnen afholder afstemninger i de engelske valgkredse, om kredsene ønsker en folkeafstemning om Englands EU-medlemsskab. I nogle kredse har over 80 procent ment, at det var nødvendigt med en ny folkeafstemning.

Læs hele talen fra Jenny Jones

Derfor modtager People’s Pledge Folkebevægelsens internationale træskopris, som hvert år uddeles af Landmødet til personer eller organisationer i udlandet, som har stået fast på eller gjort en særlig indsats i kritikken af EU.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top