fbpx skip to Main Content

Trods EU og forbyd farlige hårfarveprodukter

En ny dansk undersøgelse viser, at selvom de forskellige produkter i en pakke med permanent hårfarvemiddel hver for sig indeholder ingredienser i mængder der isoleret set ikke opfattes som farlige af EU, så bliver de farlige, når man blander dem, som man skal i følge pakkerne. Undersøgelsen viser, at det ikke kun kan give allergi, men også varige skader på imunforsvaret.
Professor og ledende overlæge ved Gentofte Hospital Torkil Men­né, der har stået i spidsen for undersøgelsen, opfordrer til, at de farlige permanente hårfarveprodukter fjernes fra hylderne og forbydes. Det afviser miljøminister Karen Ellemann, som ikke mener, at Danmark kan gå enegang på området.

– Regeringen og Folketinget bør vedtage, hvad der er nødvendigt for befolkningens liv og helbred ”“ også selvom Danmark så skal gå enegang. Det har flertallet i Folketinget erkendt ved flere lejligheder allerede som for eksempel på spørgsmålet om hormonforstyrrende parabener og phalater i børneprodukter, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Trods EU og forbyd alle farlige stoffer i hårfarveprodukter. Jo før, desto bedre for alle.

Læs mere hos…
TV2: Vil ikke forbyde farlig hårfarve – klik her!
DR: EU advarer unge mod at farve hår – klik her!
Videncenter for Allergi: Hårfarveallergi – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top