fbpx skip to Main Content

Trojkaen i ordkrig om Grækenland

I en intern rapport fra den Internationale Valutafond (IMF), der blev lækket sidste uge, indrømmer de, at lånepakken til Grækenland var skruet sammen på en dårlig måde.
Og ikke alene var lånepakken skruet dårligt sammen, det burde også have været forudset, at lånepakken og de medfølgende krav til Grækenland ville føre til et særdeles negativ økonomisk udvikling.

Den Internationale Valutafond går særligt i rette med Kommissionen og Den Europæiske Centralbank, der er de to andre parter i Trojkaen, og beskylder dem for at have været mere optaget af EU-projektets politiske fremtid end at få Grækenland helskindet ud af krisen. I særdeleshed kritiseres Kommissionen og Den Europæiske Centralbank for at have været mere optaget af Euroen som sådan end Grækenlands krise og efterfølgende udvikling.

Kritikken bliver fremført på baggrund af en katastrofalt dårlig økonomisk udvikling i Grækenland siden lånepakken i 2010, samt at Trojkaens økonomiske prognoser har vist sig at være helt ved siden af.

Grækenland er nu på sit sjette år med negativ økonomisk vækst. Ifølge Trojkaens prognoser skulle Grækenlands økonomi være skrumpet med 5 procent siden 2010, men den er skrumpet med 17 procent og arbejdsløsheden skulle nu være på 15 procent, men den er nu på 27 procent.

Læs mere hos EUobserver her.

Back To Top